In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De strijd om het landskampioenschap 27 holes en de promotiewedstrijden uit de Hoofdklasse spelen zich af op de baan van de Golfresidentie. De NGF heeft dat aan competitie-coördinator Ed Visch meegedeeld. Het is voor het eerst dat in Dronten om zo’n belangrijke titel wordt gestreden. “Dit is een ongekende promotie voor onze baan”, reageert Ed Visch opgetogen. “Hier hebben we de afgelopen jaren voortdurend voor gelobbyd”.

De top van de amateurs uit de NGF-competitie 2022 komt op zondag 22 mei naar Dronten. Welke clubs het zijn is nu nog niet bekend. De laatste wedstrijden uit de competitie worden het komend weekeinde gespeeld. Dan zijn ook de finalisten bekend. Daarna worden op zaterdag 21 mei nog de halve finales gespeeld voordat de teams afreizen naar Dronten.

De Golfresidentie is niet eerder het decor geweest van de strijd om een landstitel. In 2017 werden hier wel drie promotiewedstrijden 27 holes gespeeld. In 2018 waren dat er vier maar op een lager niveau en in 2019 werd hier een promotiewedstrijd voor de dames 36 holes gespeeld voor promotie naar de Hoofdklasse. Vorig jaar en in 2020 was er vanwege de pandemie geen competitie.