In Golfclub
  
TEKST HANS DE JONGH

Er zijn nog vele tientallen kanshebbers op de opvallende hoofdprijs van Mixed Friday. Vrijdag 27 september, als de finale wordt gespeeld, wordt duidelijk wie er met die hoofdprijs vandoor gaat. De hoofdprijs bestaat uit een jaar lang gratis spelen voor een lid van de Golfresidentie op de baan bij de OGD of een jaar lang gratis spelen voor een lid van de OGD op de eerste negen holes van de GRD. Buitenstaanders kunnen kiezen tussen een van beide. 

De winnaar zal worden aangewezen middels een trekking die wordt uitgevoerd door voorzitter George Gerritsen van onze golfclub en door Guido Oomkens van de Openbare Golfclub Dronten. Kanshebbers op deze zeer bijzondere prijs zijn die deelnemers aan de Mixed Friday wedstrijden die het afgelopen jaar minimaal aan vier wedstrijden hebben meegedaan. Volgens de organiserende commissie zijn dat er tientallen.

Daarmee wordt de populariteit van het fenomeen Mixed Friday meteen weer zichtbaar. De wedstrijden van dit jaar kenden, met slechts één uitzondering, opnieuw een nagenoeg maximale bezetting en ook voor de finalewedstrijd wordt een ‘volle bak’ verwacht. Die laatste wedstrijd start overigens al om 12.00 uur in plaats van het gebruikelijke tijdstip van 13.00 uur.

Mixed Friday heeft zich sinds haar bestaan, zo’n zes jaar geleden, in een grote belangstelling kunnen verheugen. Het was de eerste wedstrijd waar zonder voorbehoud niet-leden aan mochten deelnemen. Vooral de leden van de Drontense ondernemersvereniging OVDD werden uitgenodigd mee te spelen. Tot op de dag van vandaag vormen zij nog steeds een opvallende groep niet-leden onder de deelnemers.

Het afgelopen jaar werd de samenwerking die vorig jaar met de OGD was ontstaan geïntensiveerd; beurtelings speelden de wedstrijden zich ook af op de negen holesbaan van de buren. Die combinatie van mogelijkheden wordt door beide partijen hoog gewaardeerd. Het leidde ook tot de bereidheid van beide clubs om aan de wedstrijden een soort gemeenschappelijke hoofdprijs toe te kennen.

De finalewedstrijd staat gewoonlijk bol van extra activiteiten. Een ervan is een Beat the pro met golfprofessional Guido Oomkens op hole 3. Deelnemers krijgen ook een verrassing als zij zich aan de wedstrijdtafel melden. Er is ook een buffet waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven. Dat kan uitsluitend via het e-mailadres horeca@golfresidentie.nl De kosten van het buffet bedragen € 20 per persoon.