In Golfclub

Margot Bos en Frank van Kooten winnen het clubkampioenschap Greensome Mixed. Foto’s onder: Tineke en Ed Visch worden tweede en Arjan Flierman en Mariëlle Geraets derde.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Margot Bos en Frank van Kooten zijn de nieuwe clubkampioenen Greensome Mixed geworden. Met een verschil van twee slagen passeerden ze in de laatste speelronde Tineke en Ed Visch, de kampioenen van 2017 en 2018. Tineke en Ed werden tweede. Mariëlle Geraets en Arjan Flierman finishten als derde, dankzij een betere laatste negen waardoor Petra en Bas Wierda nipt buiten de podiumprijzen vielen.

Aan het clubkampioenschap deden twintig man mee. Het werd gespeeld over twee ronden waarvan de eerste zich zaterdag afspeelde. Ed en Tineke Visch eindigden toen op een gedeelde eerste plaats, samen met de latere winnaars van het kampioenschap. Die liepen vandaag een perfecte eerste helft. Met 36 slagen hadden ze een flinke voorsprong genomen op hun rivalen, maar in de tweede helft “kakten we in”, vond Frank. Tineke en Ed Visch konden terugkomen tot min twee slagen, onvoldoende om hun titel nog te kunnen prolongeren.

Volgens winnares Margot Bos hadden zij en Frank er niet op gerekend om kampioen te worden. “Het gebeurde voor ons super onverwacht. We voelden op de laatste holes die we speelden dat het verschil niet groot meer was. Het voelde alsof het een close finish zou worden”. Tineke en Ed moesten op zeker moment een achterstand van acht slagen wegwerken om te kunnen winnen (“De eerste 9 gingen vreselijk”), maar uiteindelijk stokte hun opmars bij een min van twee slagen.

“De echte verliezers van dit weekeind zijn natuurlijk niet de mensen die hier zitten”, sprak vice-voorzitter Jan Haasnoot bij de prijsuitreiking, “maar degenen die niet hebben meegedaan aan dit mooie clubkampioenschap. We hebben geweldig mooi weer gehad, twee prachtige wedstrijden kunnen spelen waar we met voldoening op kunnen terugkijken”. Marijke Prins en Marco Oussoren, die de wedstrijden leidden, werden voor hun inzet lof toegezwaaid.