In Clubhuis, Golfclub

De cover van de Fore Season nummer 3.

DOOR HANS DE JONGH

In de nieuwe Fore die vrijdag verschijnt vertelt Peter Zandvliet wat hem en zijn vrouw Maria hebben bewogen om als uitbater te kiezen voor het grand-café De Vier Seizoenen. Zijn enthousiasme lijkt onbegrensd: “Er liggen zoveel mogelijkheden om er een goed renderend bedrijf van te maken, dat ik eigenlijk geen dag langer wil wachten om aan de slag te gaan”, vertelde Peter toen hij enige tijd terug al weer met de clubhuiscommissie overeenstemming had bereikt.

Peter Zandvliet wil van het grand-café een echt centraal ontmoetingspunt maken waar mensen even gemakkelijk hun postpakketje kunnen afhalen als de maaltijd die ze voor thuis hebben besteld. “Het potentieel is hier groot genoeg; de mensen komen wel en anders gaan wij naar de mensen toe”.

In de derde digitale Fore Seasons van dit jaar is er ook een kennismakingsinterview met de nieuwe VCP van de golfclub, de vertrouwenscontactpersoon. Die functie is nieuw, is er gekomen op aandringen van de Koninklijke NGF en wordt sinds enige tijd vervuld door Mary Ann Berns. Mary Ann is ook marshal en geeft als privépersoon leiding aan een yogaclub. Weinigen weten dat zij in een wat verder verleden de Kindertelefoon en de SOS Telefonische Hulpdienst bemande.

De redactie van de Fore koos dit keer Jan Boersma, lid van een tweetal wedstrijdcommissies, als de hoofdpersoon voor de rubriek De andere ik van…. “Ik ben eigenlijk niet geschikt om te golfen”, oordeelt Jan over zichzelf. De redactie sprak ook uitgebreid met Annely Theunissen die golfen zo leuk vindt omdat het een continue gevecht met jezelf is. En ontmoette Michael Keet – met Australische achtergrond –  een van de vele nieuwe leden die de club de afgelopen paar maanden mocht verwelkomen.

Jean-Maurice van Ham van de Golfschool Dronten die als professional Bastiaan Haasnoot opvolgde, vindt dat uitdagingen golf ook leuker maken. Hans Driesman van Fysiotherapie Dronten schrijft over pijnvrij golfen en in de column van parkgenoot Optimus Maet vallen zijn onhandigheden weer eens op nu hij en zijn trouwe echtgenote zowaar een elektrisch voortgedreven rijwiel hebben aangeschaft.

Nieuwe uitbater Peter Zandvliet neemt ons al gelijk in zijn culinaire rubriek mee de keuken in om de perfecte Tiramisu te maken. Het is een greep uit een veelheid van onderwerpen waarmee de derde editie van de Fore is samengesteld. Vrijdagmorgen, is de verwachting, vindt de bezorging plaats.