In Golfclub

           

Prins Marco Oussoren (l) en prinses Cocky de Broekert met in hun midden sponsor Martien Hermans.

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Prinsjesdag 2019 heeft alle deelnamerecords gebroken. In totaal gaven 72 prinsen en prinsessen de traditionele derde-dinsdag-van-septemberwedstrijd kleur. “We zijn geweldig blij met zo’n grote opkomst”, sprak een uiterst tevreden wedstrijdleidster Trees Lanting voorafgaande aan de prijsuitreiking trots. “Dit is nog niet eerder gebeurd. Het geeft ons een enorme kick”, zei ze namens een glunderende damescommissie die de organisatie van de wedstrijd tot in detail had voorbereid.

Met twee teams van twee werd een Greensome wedstrijd gespeeld die ’s morgen met een gunshot op alle achttien holes van start was gegaan. De weersvoorspelling bleek optimistischer dan de realiteit. Hoewel op een droge, zonnige dag mocht worden gerekend, probeerden enkele pittige buitjes en stevige windvlagen roet in het eten te gooien. De wedstrijdresultaten leken daar onder te hebben geleden maar prinses Cocky de Broekert en prins Marco Oussoren lieten zich er niet door uit het veld slaan. Zij wonnen met 35 Stablefordpunten en werden even later met een tiara gekroond. Met één punt minder werden Mariëlle en Piet Geraets tweede en kwamen Thea Hussaarts en Arthur Vos als derde binnen met 33 punten.

Trots was de damescommissie ook op haar sponsor. Martien Hermans, in eerdere jaren de sponsor van de zgn. Blauwe Enveloppe wedstrijden, gaf nu namens ADFA bedrijfsadviseurs acte de présence. Martien, die voorzitter is van de Drontense ondernemersvereniging De Driehoek, was een aantal jaren geleden actief golfer bij onze vereniging en bekleedde gedurende langere tijd ook het penningmeesterschap. De enthousiaste sfeer die hij in het clubhuis aantrof deed hem ter plekke besluiten om Prinsjesdag ook volgend jaar weer te sponsoren. Als co-sponsor liet Mitra Dronten zich overigens ook niet onbetuigd.

Voor (nieuwe) uitbater Peter Zandvliet was Prinsjesdag de gelegenheid bij uitstek om zoveel mensen van koninklijke bloede op een oranjebittertje te trakteren. Een rondje van het huis, aldus Peter die later op de dag voor nog zo’n veertig prinsen en prinsessen een vorstelijke maaltijd mocht bereiden.