In Golfclub

Een goed gevuld clubhuis tijdens de eerste info-avond over de nieuwe golfregels.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De vernieuwde regels voor het golfspel die op 1 januari wereldwijd van kracht zijn geworden moeten het spel in de baan vooral sneller maken. Dat benadrukte Cocky de Broekert van de regel- en handicapcommissie. Samen met Karel Theunissen presenteerde zij de eerste informatie-avond daarover in het clubhuis.

Er hadden zestig leden ingeschreven om bijgepraat te worden over de rigoureuze wijzigingen die zijn doorgevoerd om het spel simpeler, eenvoudiger te maken, zoals Cocky de Broekert zei. “Het was te ingewikkeld, er waren teveel regels die soms bovendien niet consequent waren”. Het aantal regels van 33 is na de ingrijpende herziening teruggebracht naar 24.

Op 12 februari vindt een tweede bijeenkomst plaats. Daarvoor hebben zich intussen enkele tientallen leden aangemeld. Ook zij zullen te horen krijgen dat de spelregels vooral zijn aangepast om het spel sneller en daarmee spannender te maken. De beide leden van de regel- en handicapcommissie die de bijeenkomst verzorgen hebben een instructiebijeenkomst van de NGF bijgewoond,

Het verkorten van de zoektijd van vijf naar drie minuten is een belangrijk onderdeel van het Ready Golf, aldus Cocky de Broekert. “Het kan en mag niet zo zijn dat er in een wedstrijd gaten vallen van soms meer dan drie holes. Als iedereen probeert om het contact met de voor hem of haar lopende flight vast te houden, hebben we met het nieuwe systeem al veel gewonnen”.