In Golfclub

 

De winnaars van het clubkampioenschap Strokeplay 2019. Midden voor, Kick van Heek, de jongste fan van het drietal en hoofdbewoner van de zandbak waar de foto werd genomen.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Danny de Busser is voor de vierde keer clubkampioen Strokeplay geworden. In de slotronde evenaarde hij zijn eigen baanrecord van 67 slagen bruto. Een poging om dat te verbeteren mislukte op hole 18. Daar miste hij zijn birdieput. Niettemin was hij buitengewoon gelukkig met zijn vierde titel. Hij had al vroeg in de wedstrijd afgerekend met twee van zijn belagers. Bas Wierda werd met 25 slagen verschil over vier wedstrijden tweede en Jurgen Mulder met 31 slagen meer derde.

Het clubkampioenschap Strokeplay voor dames werd eerder de afgelopen week al afgeblazen wegens een gebrek aan voldoende belangstelling. De nieuwe formule die de wedstrijdcommissie had bedacht leidde bij de heren wel tot een grotere belangstelling. Jan Haasnoot, de vice-voorzitter van de vereniging, noemde het een goed idee om het clubkampioenschap op te tuigen met diverse netto-wedstrijden. Het leverde tientallen extra deelnemers op. Aan het clubkampioenschap bij de heren zelf deden 16 man mee.

Het clubkampioenschap Strokeplay werd bruto vanaf de backtee over vier wedstrijden, verdeeld over twee dagen, gespeeld. Het weerhield de nieuwe clubkampioen er niet van om in de laatste wedstrijd en passant 41 Stablefordpunten te scoren, acht birdies te slaan en twee ballen kwijt te raken. Hij startte met een hcp van 0,5 en bracht die terug op 0,0. “Die man is niet van deze wereld”, zei een van zijn flightgenoten respectvol over de kwaliteit van het spel van Danny. “Het is ongelooflijk als je ziet wat voor slagen hij produceert”.

De wedstrijden werden georganiseerd door Marijke Prins en Karel Theunissen van de weekeindecommissie. Zij kregen lof toegezwaaid van Aart Lijs, die de eerste wedstrijd met 68 netto slagen had gewonnen. Ook Jan Haasnoot had woorden van lof voor de organiserende commissie. Het betekende twee achtereenvolgende geconcentreerde ‘werkdagen’ die ieder langer dan 12 uur duurde. De uitslag van de wedstrijden is terug te vinden in de wedstrijdkalender. De uitslag van het clubkampioenschap is hier te raadplegen.