In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

Golfprofessional Bastiaan Haasnoot heeft zijn tweede hole in one geslagen. Hij deed dat op de Links Valley in Ermelo, de baan waar hij ook les geeft naast die in het Drentse Havelte waar hij aan verbonden is. Blijkens een filmpje op Facebook kon Bastiaan niet wachten op de bevestiging. Hij rende naar de green om te kijken of het echt zo was.

Er was alleen maar euforie bij de voormalig golfprofessional van de Golfresidentie die nog altijd buitengewoon lid is van onze vereniging. “Toen ik zag dat de bal er inderdaad in lag kon ik wel juichen. Je wordt er vrolijk van; het is en blijft iets ontzettend leuks”, weet Bastiaan wiens tweede hole in one het is.

Hij sloeg hem op hole 3 van de Noord lijn die een afstand heeft van zo’n honderd meter , beschermd wordt door drie bunkers en een stevig hoogteverschil kent. Hij gebruikte er zijn sandwedge voor. Bastiaan sloeg al eerder een hole in one. Dat was twee jaar terug op hole 7 van de baan van de Openbare Golfclub Dronten. Hij liep toen samen met Wiebe Lourens.