In Golfclub

 

TEKST HANS DE JONGH

De komende week wordt groot onderhoud gepleegd op de baan. Dat komt voornamelijk neer op het prikken van de fairways. Aanvankelijk zou dit eind mei gebeuren. Vanwege de droogte moest dat worden uitgesteld. 

Door de droogte was de onderlaag te hard geworden. Daardoor werden graszoden losgetrokken. De baan raakte zwaar beschadigd en de klus werd afgeblazen. De hoofdgreenkeeper hoopt dat de omstandigheden dit keer beter zijn.

Tijdens het werk blijft de baan qualifying. Het werk gaat door ook als er spelers naderen. De hoofdgreenkeeper vraagt spelers daarom de bal op te pakken en verder te spelen op de volgende hole. Geduld oefenen en de vertidrain laten passeren is een andere optie.

Er komt, net als andere jaren, wel een local rule, heeft de RHcie laten weten. Als de bal in een prikgat ligt mag die worden geplaatst binnen 15 centimeter van de plek waar de bal oorspronkelijk lag en niet dichter bij de hole.

Het prikken en zanden van de fairways is onderdeel van een meerjarenprogramma. Dat moet de waterhuishouding verbeteren. Belangrijk onderdeel is het bezanden. Dat kon eind mei wel gewoon doorgaan.