In Golfclub

In afwachting van een eventuele verruiming van de coronamaatregelen ligt de baan er, zoals hier op hole 6, onberispelijk bij.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het concept-protocol dat door de NGF is opgesteld om de golfsport te hervatten is op het laatste moment nog aangepast. Dat is gebeurd naar aanleiding van een nieuw algemeen protocol voor de schoonmaak. Er worden ook aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot een aantal andere onderwerpen zoals drivingrange en de visual over één flight met personen uit hetzelfde huishouden. “Met dit virus wil je geen enkel risico lopen”, zegt NGF-directeur Jeroen Stevens.

De verwachting is dat premier Rutte dinsdagavond 21 april op zijn wekelijkse persconferentie mededelingen zal doen over aanpassingen van de beperkingen die zijn opgelegd bij de invoering van de lockdown. “Wij zitten als NGF niet stil”, aldus de directeur van de overkoepelende golffederatie. “Als er wat verruiming komt, willen we er klaar voor zijn om zo snel als mogelijk te kunnen golfen. Daarbij moeten gezondheid en veiligheid van golfers maar zeker ook van de mensen die op de golfbanen werken, zijn gewaarborgd”.

Volgens Stevens heeft het nu nog niet heel veel zin om op de diverse scenario’s vooruit te lopen. “We moeten gewoon wachten op de persconferentie van dinsdagavond. Pas dan wordt duidelijk wat eventueel de mogelijkheden zijn. We hebben diverse scenario’s opgesteld, variërend van flights van twee tot drie spelers, clubhuizen dicht of met beperkingen open, voorafgaand gemaakte digitale reservering en daarnaast nog een groot aantal daarvan afgeleide scenario’s waarop ook de richtlijnen van het RIVM van toepassing zijn”.

In een vanmiddag verspreid persbericht van de NGF staat dat de koepelorganisatie “net als een aantal golfers, clubs en banen de golfsport liever ook weer openstellen. “Bovendien zijn we niet doof voor de roep van onze achterban om weer te kunnen golfen. Aan onze sport en bijbehorende protocollen zal het niet liggen. We zijn er elke dag mee bezig, praten mee op het hoogste niveau en als het moment daar is zijn we erop voorbereid”, aldus de NGF-directeur.

Klik hier om kennis te nemen van het concept-protocol voor de golfsport.