In Golfclub

De NGF adviseert golfers geen handen meer te schudden. Het heeft een protocol opgesteld om goed voorbereid te zijn op de situatie rond het coronavirus. De uitbraak ervan leidt tot veel vragen, ook bij golfclubs, golfbanen en golfers, zegt de overkoepelende organisatie op haar website. Op deze pagina wordt nieuws geplaatst over het virus en de gevolgen ervan.

De NGF laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), NOC*NSF en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De zorgen rondom het virus leiden tot nu toe alleen tot het terugtrekken van Nederlandse topamateurs uit een aantal buitenlandse toernooien. Dit gebeurt met name op basis van reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

“Op dit moment is er nog geen reden om andere maatregelen te nemen, maar de situatie kan snel veranderen. Mochten er vanuit de overheid adviezen komen of maatregelen worden opgelegd die de golfsport in Nederland raken, dan volgt de NGF deze maatregelen en aanwijzingen en zullen wij hierover berichten”, staat op de website van de NGF te lezen.

Om goed voorbereid te zijn op veranderingen heeft de NGF een protocol opgesteld voor verschillende scenario’s. Het omvat alle mogelijke golfactiviteiten in 2020 zoals nationale trainingen en wedstrijden, de NGF-competitie, de toernooien van de Ladies European Tour en Challenge Tour en alle mogelijke NGF-bijeenkomsten (cursussen, symposia, alv’s). Adviezen van het RIVM kunnen ook gevolgen hebben voor clubwedstrijden en -bijeenkomsten.

Vanaf volgende week gaat de NGF berichten over bijeenkomsten en activiteiten die op korte termijn plaatsvinden. Naar verwachting volgt er in de periode daarna een wekelijkse communicatie-update voor golfclubs. “Op dit moment is er nog geen reden voor maatregelen, maar wijzen we wel op de adviezen van het RIVM. Het verdient aanbeveling dat golfclubs deze adviezen onder de aandacht brengen van hun leden”, aldus de NGF.