In Golfclub

Het speelschema van de Dames 27 holes die in de Hoofdklasse uitkomen en zondag hun eerste wedstrijd spelen.

TEKST HANS DE JONGH

Vijf van de acht teams die Dronten op de been brengt voor de NGF-competitie starten zondag met hun eerste wedstrijd. De overige drie teams komen pas in de tweede week van april voor het eerst in actie. Landelijk doen 205 clubs aan de competitie mee. Gemiddeld vaardigt elke vereniging iets meer dan 12 teams af. De Broekpolder uit Vlaardingen heeft dit jaar de meeste teams ingeschreven: welgeteld 36.

De afgelopen weken hebben veel teams aan groepstraining gedaan. Een aantal spelers is zelfs naar Spanje afgereisd om daar te oefenen. Het damesteam Dronten 1 dat 27 holes speelt en in de Hoofdklasse uitkomt speelt zondag zijn eerste wedstrijd tegen Lochem. De dames speelden vorig jaar voor het eerst op dit niveau en wisten zich daarin glansrijk te handhaven. Heren standaard 36 holes is ook weer van de partij. Zij spelen in de derde klasse. Hun eerste wedstrijd spelen ze tegen De Compagnie.

Vijf teams van de Golfresidentie komen – in verschillende poules weliswaar – uit in de vierde klasse. In alle gevallen gaat het daarbij om Herenteams. Daartoe behoren ook de beide seniorenteams waarvan er één team 27 holes speelt en één team 18 holes. Het tweede Damesteam van de Golfresidentie dat competitie speelt over 18 holes komt uit in de 2e klasse. Dronten 3 bij de heren is zondag gelijk gastheer. De teams van Zwolle, Harderwold, Havelte en Hooge Graven spelen hun eerste wedstrijden dan op de Golfresidentie.

De dames senioren 18 holes, de heren senioren 27 holes en de heren senioren 18 holes komen voor het eerst op 11 en 12 april in actie. Op 11 april spelen de dames tegen Harderwold en op 12 april spelen de heren senioren 27 holes tegen de Twentsche. Het Heren senioren team dat 18 holes speelt, opent zijn competitie ook op 12 april. Zij spelen dan op de baan van de Keppelse in Hoog Keppel tegen een team van GolfVereniging Nederland. GolfVereniging Nederland heeft geen eigen baan.