In Golfclub

Drie nieuwe 18 holes qualifying banen erbij

TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

Er komen drie extra lussen op de Golfresidentie (GRD) waaronder een combinatielus met de negen holes van de Openbare Golfclub Dronten die qualifying kunnen worden gespeeld. De NGF heeft daar groen licht voor gegeven. Ze gaat daarmee de komende maanden aan de slag. Het idee is afkomstig van Ferry Wobma.

Het gaat om een officiële baanstatus voor twee keer de eerste negen en twee keer de tweede negen holes en om een combinatie van de tweede negen van de GRD en de 9 holes van de Openbare Golfclub Dronten (OGD) die dan qualifying kunnen worden gespeeld. Samen met de bestaande 18 holes beschikt het Drontense ‘golfkwartier’ dan over vier verschillende qualifyingmogelijkheden over 18 holes.

De NGF gaat nu officiële baanlussen opmaken met een eigen CR, SR en Par en daar handicaptabellen voor maken. Het is dan mogelijk om officiële wedstrijden te houden over bijvoorbeeld twee keer achtereen de eerste lus. Het is nog niet duidelijk of zowel de Golfresidentie als de OGD onderscheidene scorekaarten laat drukken.

Afgelopen donderdag nog moest de seniorencommissie de 18-holeswedstrijd schrappen omdat de tweede lus gesloten was. De eerste lus twee keer lopen was toen geen optie omdat voor dat banenbestand software ontbrak.