In Golfclub

 

Tineke Visch krijgt uit handen van voorzitter George Gerritsen de wisselprijs als winnaar van de President’s Trofee. Links onder: Erik van der Velden wint de President’s Trofee voor de sponsoren en rechts onder een zaal met vrijwilligers en sponsoren.

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Tineke Visch en Erik van der Velden hebben de President’s Trofee 2018 gewonnen. Tineke Visch won die van de vrijwilligers en Erik van der Velden van HypotheekNet Dronten bij de sponsoren. 

Het bestuur van de golfclub wil met de President’s Trofee de vele tientallen vrijwilligers in het zonnetje zetten. Sinds enkele jaren wordt deze dag ook aangewend om de sponsoren  te bedanken voor de manier waarop zij de vereniging een warm hart toedragen. De deelnemers aan de wedstrijd kregen een lunch mee de baan in en kregen na afloop een buffet aangeboden.

Voorafgaande aan de Strokeplay-wedstrijd vertelde voorzitter George Gerritsen dat het lang niet zo vanzelfsprekend is dat de club op de belangeloze medewerking van zoveel mensen mag rekenen. Sinds hij begin dit jaar aantrad als voorzitter was hem uit het overleg met andere sportverenigingen in Dronten duidelijk geworden dat de golfclub wat dat betreft in een bevoorrechte positie verkeert.

“Met de President’s Trofee willen we graag iets terug doen”, betoogde George Gerritsen voorafgaand aan de prijsuitreiking. In de wedstrijd speelde hij de rol van de vos. George bepaalde de par van de baan op 93 slagen. Daarmee werden de netto slagen van de deelnemers aan de wedstrijd vergeleken om te kijken wie de beste prestatie had geleverd.

Dat bleek bij de vrijwilligers Tineke Visch te zijn. Zij scoorde een -19. Piet van der Sar, ook -19 werd tweede. Feike Greidanus derde met -18. Bij de sponsoren won Erik van der Velde met -24. Vincent Uhlenbeck werd met -23 tweede. Chris van den Brand werd met -21 derde. De longest dames werd geslagen door Angela Mulder; bij de heren door Chris van den Brand. De neary dames was voor Tineke Visch; bij de heren voor Feike Greidanus.