In Golfclub

          

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S JAN BOERSMA

Jari Noordhof is winnaar geworden van de HypotheekNet Maandbekerwedstrijden. Hij had een totaalscore van 283 slagen. Bij de Maandbeker ging het om de beste vier uit zes gespeelde wedstrijden. Er stonden er oorspronkelijk zeven op de kalender. Eén wedstrijd werd afgelast. De Maandbeker wordt Strokeplay gespeeld.

Hans Heidemeijer werd in het eindklassement met drie slagen meer tweede. Ferry Wobma zat met één slag extra Hans Heidemeijer op de hielen. Hij werd derde. Ellen van Hoff noteerde eveneens 287 slagen. Zij bezet daarmee een vierde plaats. Erwin Hammer werd met 296 slagen vijfde. Mark Visch werd winnaar van het birdie-klassement. Hij sloeg er zeven.

Klaar Dekker werd bij de lagere handicappers winnaar van de dagwedstrijd. Hij scoorde 69 slagen netto. Mark Visch werd tweede met 72 slagen, Erwin Hammer derde met 73 slagen, Jari Noordhof vierde met 74 slagen en Aart Lijs vijfde met 76 slagen. Bij de hogere hcp’ers werd Hans Heidemeijer eerste met 71 slagen, Johan van der Kamp tweede met 77 slagen, Kwai Man derde met 78 slagen, Marijke Nooter vierde ook met 78 slagen en Ellen van Hoff vijfde met 79 slagen.

Marijke Nooter werd Golfster van de Maand en Klaas Dekker Golfer van de Maand. Klaas Dekker en Hans Heidemeijer waren de enigen die in deze laatste Maandbekerwedstrijd van dit jaar hun handicap verbeterden. Klaas scoorde 39 Stablefordpunten en zakte daarmee van 4.4 naar 4.1 en Hans die 37 Stablefordpunten scoorde ging van 17.2 naar 16.9.

FOTO’S

Van links naar rechts Jari Noordhof overall winnaar, Klaas Dekker, winnaar van de dagwedstrijd en Mark Visch, winnaar van het birdieklassement.