In Golfclub

               

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Barend-Jan Kroese is winnaar geworden van de inloop-competitie 2018. Hij scoorde totaal van 200 Stablefordpunten, Jari Noordhof die tweede werd scoorde er 192. Jan Haasnoot werd derde met 187 punten. Barend-Jan Kroese ontving als eerste de Marga Bentum trofee. Die werd hem uitgereikt door Peter Bentum, de zoon van de begin dit jaar onverwacht overleden Marga Bentum.

Jan Haasnoot, die als vice-voorzitter de prijsuitreiking verrichtte, refereerde aan het overlijden van Marga. Zij organiseerde vele opeenvolgende jaren samen met Paul van der Hulst de inloop-competitie. Hij noemde haar een prettig mens. “Ik voel verdriet en dankbaarheid als ik aan haar terugdenk”, zei hij. Namens het bestuur bood hij Peter een aantal golflessen aan. “Dan houden we toch een Bentum in de club”, stelde hij vast.

Het birdieklassement werd gewonnen door Mark Visch. Hij sloeg er tijdens de 22 gespeelde wedstrijden negen. Jan Haasnoot won het parrenklassement. Hij haalde er 57 binnen. In totaal werden 946 parren en 85 birdies geslagen. Twee wedstrijden gingen niet door vanwege overvloedige regenval. Totaal telde de competitie 74 deelnemers. De dagprijs bij de hogere handicappers werd gewonnen door John Burgmeijer; bij de lagere handicappers door Andries Visser.

BIJ DE FOTO’S

Peter Bentum overhandigt Barend-Jan Kroese de Marga Bentum trofee. Links onder Mark Visch als winnaar van het birdieklassement. Rechtsonder Mariska van der Hulst die Jan Haasnoot zijn prijs voor het parrenklassement uitreikte.