In Golfclub

De Golfresidentie start donderdag in de tweede ronde van Beste Buren Bokaal met een lichte voorsprong op Dorhout Mees. Zo’n tachtig leden van beide clubs gaan met elkaar de strijd aan in wat wel wordt genoemd de Battle van het Jaar. De eerste van de twee rondes werd op dinsdag 31 juli in Biddinghuizen gespeeld. Dronten won toen op punten met een gemiddelde van 28.33 terwijl Dorhout Mees bleef steken op 27 punten rond.

Het aantal deelnemers van Dorhout Mees dat nu meedoet met de battle ligt flink hoger dan de eerste keer; dat van de Golfresidentie is iets lager. Omdat het om het gemiddelde aantal Stablefordpunten per speler gaat, is de positie van de thuisclub nog zeker niet veilig gesteld. Dronten lijkt wel het voordeel te hebben van de thuiswedstrijd. Beide clubs is er veel aan gelegen om de Beste Buren Bokaal als eerste mee naar huis te nemen. Daarnaast zijn er ook individuele prijzen. De BBB wordt een jaarlijks terugkerend evenement.

De Beste Buren Bokaal is een initiatief van de seniorencommissie waar alle leden aan mee kunnen doen. Het werd omarmd door de besturen van beide verenigingen en ook de eigenaren van de baan lieten blijken het initiatief te waarderen. Een verzoek om greenfeevrij te mogen spelen werd door beide partijen gehonoreerd. De enige verplichting die deelnemers hebben is gebruik te maken van het buffet. In het geval van Dronten wordt dat een warm buffet dat wordt verzorgd door het Oosters specialiteitenrestaurant Hao Huo uit Elburg.