In Golfclub
DOOR ED VISCH, COMPETITIE-COÖRDINATOR

De inschrijftermijn voor de NGF Competitie 2019 nadert langzaam maar zeker haar einde. Op 30 september sluit deze definitief. Tijd voor een tussenbalans.

Ik begin met een oproep aan alle leden: stap over de drempel en meld u aan voor de NGF Competitie 2019. Er zijn nog spelers nodig voor de Heren Senioren op de vrijdag en dan in de categorie 18-holes en ik ben nog naarstig op zoek naar aanvulling bij de Heren die uitkomen op de zondag, 27-holes competitie. Dat kan door u in te schrijven op de website in de wedstrijdkalender, waar onder de datum van 30 september 2018 de mogelijkheid is gecreëerd. Een e-mail naar competitiecie@golfresidentie.nl mag uiteraard ook.

De huidige balans

Op dit moment (stand van 10 september 2018) hebben zich 45 leden aangemeld. In de wedstrijdkalender (30 september) op de website zijn alle aanmeldingen tot nu toe zichtbaar. Hierbij is een groot aantal team-inschrijvingen, maar niet alle teams zijn compleet. Daarnaast zijn er de losse aanmeldingen, dus spelers die nog niet aan een team zijn gekoppeld.

Voor de Heren Senioren – 18-holes vrijdag hebben zich op dit moment een 3-tal spelers aangemeld. Dit zijn Aart Spek, Hans de Jongh en Herman van Oostrum. Ik ben naarstig op zoek naar aanvulling, zodat er een tweede Heren seniorenteam kan worden ingeschreven, maar dan voor de 18-holes competitie. Vraag om u heen en promoot deelname want competitie spelen is en blijft gewoon erg leuk.

En dan is er nog de “losse” aanmelding van Bas Wierda, die graag weer een Heren 1 team ziet ontstaan in de 36-holes competitie op zondag. Ik trek de stoute schoenen maar eens aan en zou dit graag willen promoten, al moet om daar invulling aan te kunnen geven ook nog gesproken worden met de VvE. Op dit moment lijkt namelijk de hoogte van de bijdrage voor de jong volwassenen een struikelblok te zijn en dat wil ik in het belang van het behoud van jonge leden, maar ook de kans om jonge leden te werven en/of terug te halen bespreekbaar maken.

Als de gesprekken succesvol verlopen, is er een grote kans dat de Golfresidentie weer vertegenwoordigd kan zijn op het landelijk hoogste platform, waartoe de 36-holes competitie wordt gerekend. Hoe mooi zou het zijn om een team bestaande uit Bas Wierda, Jurgen Mulder, Danny de Busser, Mark Visch, Jari Noordhof, Marc Jacobs en Xavier Marseille als vlaggenschip te hebben.

Nu nog even toekomstmuziek en onzeker, maar wie weet.

De aanmeldingen op team niveau

Heren 1 – 27-holes zondag 4de klasse

Dit team moet na het vertrek van een 2-tal spelers worden aangevuld. Hiervoor is reeds een aantal mannen benaderd, maar zij hebben zich nog niet definitief aangemeld als zijnde beschikbaar. De kans dat dit team op volle sterkte komt is wel reëel. Vooralsnog bestaat dit team uit Bas Maatman, Sander van Rijn, Marcel Vonk (vaste reserve), Michael Schouten en Herman Nijhoff.

Heren 2 – 27-holes zondag 4de klasse

Dit team heeft één wijziging ondergaan, maar is compleet aangemeld en bestaat uit Jan Haasnoot, Henk Nieuwenhuizen, Carl Mulder, René Vos, Ad Veringa en Hans Driesman.

Heren 3 – 27-holes zondag 4de klasse

Dit team heeft zich ongewijzigd aangemeld en bestaat uit Mark Visch, Ed Visch, Gerard Bosman, Eric van der Velden, Andries Visser en Karel Theunissen.

Dames 1 – 27-holes zondag hoofdklasse

Dit team heeft haar vaste bezetting uitgebreid met dames uit het voormalige dames 2 team. Voor 2019 zal er geen Dames 2 worden ingeschreven, maar hier staat tegenover dat na een jaar van afwezigheid er weer een dames seniorenteam is geformeerd. Het dames 1 team bestaat uit Iris Wierda, Ilse van Dissel, Tineke Visch, Mariëlle Geraets, Marja Kosterman, Corrie Herweijer, Mariska van der Hulst en Annely Theunissen.

Dames senioren – 18-holes (DubbelNegen) donderdag

Door een mooie inspanning van vooral Hilly Knottnerus kan er weer een dames seniorenteam worden ingeschreven. Dit team bestaat uit Hilly Knottnerus, Paula de Jonge, Alma van Wilgenburg, Marijke Prins, Marijke Nooter, Yvonne van Someren, Ching Man, Ellen van Hoff en Monique Woltjer.

Heren senioren – 27-holes vrijdag

Ook dit team heeft geen wijzigingen ondergaan en bestaat uit Harbert Knottnerus, Feike Greidanus, George Gerritsen, Piet van der Sar, Paul van der Hulst, Paul Verheijen en Ed Stokvis.