In Golfclub

De wedstrijdcommissie van Mixd Friday met vlnr Jeroen van Vliet, Maartje Bertelink, Gerard Bosman, Hans de Jongh, Jan Boersma en Jan de Vries. Herman van Someren ontbreekt op de foto.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO VERSLUIJS PRODUCTIONS

Mixed Friday 2019 komt met nieuw elan en succesvol uit de startblokken. Voor de eerste wedstrijd die komende vrijdag wordt gespeeld, hebben zich al zo’n vijftig man aangemeld. Gezien de voorspelde weersverwachting houdt de organiserende wedstrijdcommissie er rekening mee dat het uiteindelijke aantal deelnemers flink hoger zal zijn.

Mixed Friday 2019 heeft een ware update ondergaan. Een aantal van de zeven wedstrijden die geprogrammeerd staan wordt zowel op de baan van de Golfresidentie als die van de Openbare Golfclub Dronten gespeeld en er zijn in tegenstelling tot eerdere jaren ook andere wedstrijdvormen. Nieuw is ook dat de hapjes en de drankjes niet langer vanuit een tent worden geserveerd maar met buggy’s naar de flights worden toegebracht.

Commissievoorzitter Maartje Bertelink is vooral gelukkig met de hoofdprijs die er te winnen valt. Door de nauwe samenwerking met de Openbare Golfclub Dronten wacht de winnaar een gratis lidmaatschapskaart voor negen holes bij de buren. Wint een lid van de OGD dan mag hij of zij een jaar lang gratis de eerste lus bij de GRD spelen. Wint een lid van de GRD dan geldt dat hij of zij een jaar lang de 9 holesbaan van de OGD mag lopen. Een niet-lid kan zelf kiezen.

De winnaar moet tenminste aan vijf van de zeven wedstrijden meedoen. Onder die groep deelnemers wordt op de laatste speeldag de hoofdprijs verloot. Dat gebeurt tijdens het slotdiner. Elke wedstrijd wordt afgesloten met een buffet. Wie daaraan wil deelnemen kan zich per mail opgeven. Voor de wedstrijd van komende vrijdag heeft de horecabrigade van het clubhuis een Mexicaans buffet in voorbereiding. De kosten ervan bedragen slechts € 20.

Tenslotte is de wedstrijdcommissie in het nieuw gestoken door Sita van Dijk. Sita is een enthousiast supporter van Mixed Friday en besloot voor de commissieleden nieuwe polo’s aan te schaffen met op de voorzijde de tekst Haus Waldviertel am Herrensee, de woning die de familie Van Dijk een paar jaar achtereen als hoofdprijs beschikbaar had gesteld om er een week in te verblijven. Op de achterzijde van het polo prijkt de naam Mixed Friday.