In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Mireille van der Velden gaat De Vier Seizoenen het komende halfjaar draaiende houden. Mireille, getrouwd met Eric van der Velden, wordt daarmee de opvolger van Peter Zandvliet die in de loop van deze maand zijn contract beëindigt. Mireille heeft een horeca achtergrond. Zij werkte in een grijs verleden in het statige Kurhaus in Scheveningen waar ze manlief Erik leerde kennen. 

Mireille van der Velden zal er in eerste instantie als zzp’er voor zorgen dat de continuïteit van D4S wordt gewaarborgd. De wedstrijden worden gefaciliteerd door eigen mensen; voor grotere gebeurtenissen wordt een extern bedrijf ingehuurd. De werkgroep horeca, waarvan namens de golfclub Jan Haasnoot en Kees Broek deel uitmaken, streeft voor volgend voorjaar naar een definitieve oplossing.

Intussen is Mireille op zoek naar vrijwilligers die op gezette tijden willen meehelpen het clubhuis draaiende te houden. Wie mee wil werken om de continuïteit van De Vier Seizoenen te waarborgen kan daarvoor contact met haar opnemen door haar een mailtje te sturen. Mireille streeft naar een kernteam dat flexibel is en met duidelijke afspraken voor de komende wintermaanden inzetbaar is.

De Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie heeft bij monde van commissaris algemene zaken Peter van den Wijngaart laten weten dat het heeft ingestemd met een aanbeveling van de werkgroep De Vier Seizoenen om Mireille als tijdelijk zzp-exploitant aan te stellen. De overeenkomst wordt donderdag bekrachtigd voor een periode van zes maanden. De ingangsdatum is 21 oktober.

Dat is tegelijkertijd de dag waarop de beide huidige exploitanten, Peter en Maria Zandvliet besloten hebben te vertrekken. Het tweetal heeft dan ruim een jaar aan het roer gestaan van ons clubhuis en café-restaurant De Vier Seizoenen. “De beperkingen als gevolg van de coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat er nooit een volledige start is gemaakt”, viel kortgeleden te lezen op de website van de VvE.