In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Vier Seizoenen heeft een horecabestemming. Met die vaststelling door de gemeente Dronten is een dreigende sluiting op grond van de nieuw aangescherpte coronamaatregelen van de baan.

De discussie ging expliciet over de vraag of De Vier Seizoenen een sportkantine was of een horecavoorziening. In het eerste geval zou tot sluiting moeten worden overgegaan. In het andere geval mocht D4S openblijven.

Exploitant Peter Zandvliet ging bij de gemeente in beroep tegen de vooronderstelling dat het een sportvoorziening zou zijn. Hij wilde duidelijkheid. De gemeente reageerde vanmiddag in heldere taal. De Vier Seizoenen is horeca en geen sportkantine.

Peter Zandvliet toonde zich, evenals het bestuur van de Vereniging van Eigenaren opgelucht. “Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat we geen sportkantine zijn en geen commerciële sportaanbieder”.

Volgens de Nederlandse Golf Federatie blijkt intussen dat 64% van de horeca in golfland geopend is. De NGF verwacht niet dat er de komende twee weken een nieuwe noodverordening komt.