In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Marijke Nooter-Polak is op de avond van de tweede pinksterdag na een langdurige ziekteperiode overleden. Ze is 73 jaar oud geworden. Bijna vijftien jaar is ze lid geweest van onze golfclub. De laatste jaren was ze ook lid van de seniorencommissie en de weekeindcommissie. Marijke wist dat zij het gevecht tegen de kanker niet kon winnen. Desalniettemin probeerde ze zo lang mogelijk op enigerlei wijze bij de golfclub betrokken te blijven.

Nog tijdens de laatste NGF-competitiewedstrijden waarin haar team speelde liet ze zich zien en genoot ze zichtbaar van de vele vriendschappen die ze er had opgebouwd. Aanvankelijk probeerde ze zo lang mogelijk nog op eigen kracht te golfen. Toen dat niet meer lukte verminderde het aantal holes dat ze speelde zienderwijze en moest ze vaak worden ondersteund als ze na een slag weer terugliep naar haar buggy.

Enkele jaren geleden werd voor het eerst kanker bij haar geconstateerd. Lange tijd leek het alsof ze die had overwonnen. De kanker keerde nauwelijks een jaar geleden in veel ernstiger vorm terug en werd haar uiteindelijk fataal. Enkele weken terug werd ze in het hospice van Lelystad opgenomen. Daar overleed ze maandagavond.

George Gerritsen, de voorzitter van de golfclub, reageert verdrietig vanaf zijn vakantieadres. “Ondanks haar ziekte was ze nog regelmatig op de club te vinden. Marijke heeft veel gedaan voor onze vereniging. We zullen haar missen. We zullen haar herinneren als een zeer enthousiast en plezierig persoon en wensen iedereen die haar kende sterkte bij het verwerken van dit verlies”.

Op een nog nader vast te stellen datum organiseren vrienden van haar een herdenkingsbijeenkomst in het clubhuis.