In Golfclub

De winnaars van de Cross Country met vlnr Alma van Wilgenburg, Rob van Dijk, Mark Visch en Marijke Prins.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De Cross Country die tweede pinksterdag werd gespeeld is met 57 slagen gewonnen door het kwartet Mark Visch, Rob van Dijk, Marijke Prins en Alma van Wilgenburg. Zij speelden met phcp 6. In totaal deden er 56 man aan mee. De start van de wedstrijd was met een uur vervroegd om het verwachte onweer voor te zijn. Dat laatste lukte royaal. Pas in de avonduren leidde het complexe lagedrukgebied ook boven Dronten tot donder en bliksem met slagregens.

Cross Country wordt bijna elk jaar wel een keer gespeeld en is een zeer geliefde wedstrijdvorm. Het principe ervan is dat hij achteruit wordt gespeeld en geen enkele afslagplaats gelijk is aan die van de traditionele baan. Vanwege het principe van achteruit spelen ontstaan vaak situaties die ogenschijnlijk niet mogelijk zijn. Veelal moeten bomen worden ontweken waardoor extra slagen nodig zijn die het saldo negatief beïnvloeden.

Marijke en Dick Prins tekenden dit keer voor de door iedereen zeer gewaardeerde lay-out die geen aparte dames- en herentees kende, wel kruisende holes en zelfs een droppingzone opleverde alsmede flights die elkaar kruisten. Er waren enkele tijdelijke greens waarvoor de winterregels van stal waren gehaald en de achttien nieuwe afslagplaatsen waren stuk voor stuk gemarkeerd met rood-wit-blauwe vlaggetjes alsof het een koningswedstrijd betrof.

Met 62 slagen – vijf meer dan de winnaars – finishten Marian en Diederik Tielenius Kruythoff en Cees en Lenny de Bruin die met phcp 14 speelden. Op de derde plaats eindigden met 63 slagen Ching en Kwai Man en Monique Woltjer en Evert van der Poel (phcp 11). Het viertal met Corrie Herweijer, Feike Greidanus, Ed Stokvis en Guus Krens (phcp 10) scoorde ook 62 slagen maar voldeden niet aan de inschrijfcriteria.

De wedstrijd werd gesponsord door Golfino uit Bataviastad. Karel Theunissen en Marco Oussoren verzorgden de prijsuitreiking.