In Golfclub

Jan de Vries die als teamcaptain voor de derde keer de Ryder Cup in huis wil halen.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De golfclubs van Dronten en Lelystad strijden dit jaar opnieuw om de Ryder Cup. De teamcaptain van de vorige editie, Jan de Vries, gaat de kar weer trekken. Hij is intussen begonnen met de voorbereidingen om van dit sportieve treffen weer een spraakmakend evenement van te maken. 

Of dit jaar ook weer gestreden wordt om de Solheim Cup, die nu nog in handen is van Lelystad, is voor wat Dronten betreft nog onzeker. De wedstrijdcommissie is naarstig op zoek naar voldoende dames om een team te kunnen vormen dat de strijd wil aangaan met het damesteam van de golfclub Flevoland. Dames die meewillen spelen kunnen dat per mail kenbaar maken.

De Ryder Cup wordt verdedigd door Dronten. Tijdens de laatste twee edities werd de Cup gewonnen door de Golfresidentie. Teamcaptain Jan de Vries is er alles aan gelegen om de goudkleurige cup ook voor de derde keer binnen te halen. Hij wil er een publiekstrekker van maken en speelt met de gedachte om ter hoogte van holes 2 en 3 een tribune te bouwen.

De komende maanden worden diverse kwalificatiewedstrijden gespeeld om de teams uiteindelijk te kunnen samenstellen. Om de Ryder Cup zelf wordt in het derde weekeinde van september gespeeld. Vrijdag 18 september vindt de traditionele teampresentatie plaats in het clubhuis. Op zaterdag 19 en zondag 20 september worden de verschillende wedstrijden gespeeld.