In Golfclub

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Familie en vrienden hebben vrijdagmiddag in het herdenkingsbos op de Golfresidentie herinneringsbomen geplant voor Marijke Polak en Dick Prins. Marijke overleed op 11 juni vorig jaar op 73-jarige leeftijd na een langdurige, slopende ziekte aan longkanker. Dick Prins overleed begin november na een kort ziekbed op de leeftijd van 76 jaar aan de gevolgen van long- en keelkanker.

De boom voor Marijke Polak, die lid was van de seniorencommissie en deel uitmaakte van het dames-competitieteam, werd geplant door haar zusje Theresa. De boom voor Dick werd geplant door echtgenote Marijke en pleegdochter Sandra. Marijke Prins hield voorafgaand aan de boomplanting een korte toespraak waarin ze vertelde dat ze voor deze gebeurtenis een heel bijzondere datum had uitgekozen, haar trouwdag.

Exact 23 jaar geleden trouwden Marijke en Dick in de Achterhoek, op een mistige winterdag waardoor Dick, ook vanwege een onvoorziene afspraak, bijna te laat op zijn eigen bruiloft verscheen. Marijke zei het vanzelfsprekend te vinden dat Dick hier met een boom wordt herinnerd. “Hij speelde de laatste tijd weliswaar niet meer zoveel, maar was zeer betrokken bij alles wat met de vereniging te maken had”.

Marijke Polak, die ooit zei verslaafd te zijn aan het golfspel, heeft zelf de plaats aangegeven waar haar boom moest komen. Enkele mede-competitieleden van haar team waren bij de boomplanting aanwezig onder wie teamcaptain Hilly Knottnerus. Het hele team, dat aan het eind van de competitie promoveerde, stemde van harte in met haar voorstel om in plaats van bloemen van het bestuur het geld ervan te doneren voor een herinneringsboom.

De bomen die werden geplant zijn walnotenbomen. Nadat eerst Marijke Prins, Theresa Polak en pleegdochter Sandra en schep aarde bij de jonge boompjes hadden gegooid werden de aanwezige familieleden en vrienden uitgenodigd hetzelfde te doen. Aan het slot van de ceremonie werd in het grand-café De Vier Seizoenen het glas geheven en herinneringen opgehaald.