In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Tom Mulder wordt de derde golfprofessional die zich aan de golfschool Dronten verbindt. Vanaf zondag 2 februari is hij beschikbaar. Voorlopig is hij nog beperkt inzetbaar. Op termijn hoopt Tom een groter aantal dagen per week aan de slag te kunnen.

De golfschool is een samenwerkingsverband tussen de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten. De andere golfprofessionals die eraan verbonden zijn zijn Guido Oomkens en Jean-Maurice van Ham. Tom Mulder wil zich vooral richten op de Golfresidentie.

Hij is geen onbekende hier. Een aantal jaren terug was hij veelvuldig op de baan te vinden. Zijn ouders verkasten toen van Almere naar Dronten. Zij woonden in Almere maar waren lid van de club in Emmeloord. Daar ‘scoorde’ Tom ook zijn eerste clubkampioenschap.

Al op vrij jonge leeftijd wist Tom dat hij golfprofessional wilde worden. Hij volgde de reguliere weg om dat doel te bereiken nadat hij eerst in Almere aan het ROC de drie jaar durende opleiding Sport en bewegen had gevolgd met golfen als specialisatie.

In de komende Fore, die half maart verschijnt, een nadere kennismaking met hem. “Ik heb een droom”, zegt hij over zijn toekomstplannen in het interview, “dat is iets anders dan een doel”.