In Golfclub

Een kabelbreuk als gevolg van werkzaamheden op de Parkresidentie heeft de snertmaaltijd die de seniorencommissie zo zorgvuldig had voorbereid om het eind van een mooi golfseizoen te vieren om zeep geholpen. Heel even dachten uitbaters Truus Roukema en Marco Vroom dat ze het naderend onheil nog konden afwenden door een nog wèl functionerende stroomkabel van boven naar beneden door te trekken maar toen ook het laatste restje stroom er de brui aan had gegeven, bleek ook dat ijdele hoop. Met au bain marie wilde Marco de soep voor zo’n 40 senioren naar minimaal 87 graden opwarmen om het golfersvolk toch te kunnen verrassen met een bord dampende erwtensoep. Intussen moest ook besloten worden wat te doen met de zogenoemde lange tafelmaaltijd in De Vier Seizoenen waarvoor het eten nog bereid moest worden. Grote twijfel dus of dat zou lukken. Toen de techneuten lieten weten dat ze zeker niet voor half 5 de stroomtoevoer konden herstellen werd van het voornemen de avondmaaltijd te redden rap afgezien. Dat te zelfder tijd een tweede breuk voor nog meer onzekerheid zorgde werd voor lief genomen. Intussen had Marco Vroom van de nood een deugd gemaakt en de koude soep in veertig porties verdeeld. En de seniorencommissie stemde er vervolgens graag mee in om de hongerige spelers elk een schaal snert mee te geven om die thuis alsnog op temperatuur te brengen. (HdJ)