In Golfclub

De gaande en komende man van de Old Grand Dad organisatie. Links nieuwkomer Feike Greidanus en rechts Guus Krens.

DOOR HANS DE JONGH

Guus Krens vertrekt als clubconsul van de stichting Old Grand Dad (OGD). Hij heeft ruim vijftien jaar de golvende grootvaders vertegenwoordigd bij onze golfclub. Zijn opvolger is Feike Greidanus. Feike was in het verleden nauw betrokken bij het werk van de stichting toen die op zijn voordracht een bedrag doneerde aan een project van de Golfresidentie.

De stichting Old Grand Dad Nederland verstrekt, naast het organiseren van golfdagen voor grootvaders, schenkingen voor ‘het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot 30 jaar’, zoals het in haar statuten staat. In 2017 steunde de stichting op voordracht van onze golfclub nog een project in Swifterbant

Jaarlijks schenkt de stichting ruim € 100.000 aan diverse kleinschalige projecten. Sinds de oprichting in 1974 heeft de Old Grand Dad organisatie ruim 2,8 miljoen euro aan schenkingen gedaan. Een en ander wordt gefinancierd uit donaties van golvende grootvaders die lid zijn van een van de 119 aangesloten golfclubs.

De Golfresidentie telt 30 donateurs die elk € 25 per jaar bijdragen. Zij mogen meedoen aan de clubwedstrijd die jaarlijks samen met de seniorencompetitie wordt georganiseerd. De drie best presterende grootvaders spelen daarna in een regiofinale waaruit tenslotte de deelnemers komen voor de landelijke eindstrijd.