In Golfclub

De zon was bij de start van het clubkampioenschap Strokeplay om 8 uur zaterdagmorgen al nadrukkelijk aanwezig.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO RICHARD DE ROOIJ

Ook na drie ronden gaat Jurgen Mulder (hcp 6.6) nog steeds aan de leiding bij het clubkampioenschap Strokeplay. Met een voorsprong van drie slagen op Jon Douma (8.2) begint hij vanmiddag aan de slotronde. Jon Douma liep de baan vanmorgen in een afgemeten 79 slagen. Jurgen noteerde 83 slagen om hole 19 te bereiken.

Mark Visch (5.0), gisteren nog gedeeld tweede, is weggezakt naar de vijfde plek in het tussenklassement. Hij liep de derde ronde in 86 slagen. Bas Wierda (5.3), die gedeeld tweede stond, liep de derde ronde net als Jurgen in 83 slagen. Met 249 slagen staat hij nu op de derde plek. Erwin Hammer (9.1), die vanmorgen 81 slagen liep staat vierde.

Danny de Busser (0.0) won het clubkampioenschap strokeplay vorig jaar. Dat was voor hem al voor de vijfde keer. Eerder bleek hij in 2009, 2014, 2015 en 2016 over de beste papieren te beschikken. Vorig jaar evenaarde hij zelfs zijn eigen baanrecord van 67 slagen bruto. Danny kon dit keer, vanwege de onverwachte organisatie van dit clubkampioenschap, niet meespelen.

De extreme hitte had tot nu toe niet veel invloed op het spel van de deelnemers; slechts een van hen koos er na de eerste ronde voor om het kampioenschap voor gezien te houden.