In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De nieuwe coronamaatregelen voor de horeca, die premier Rutte donderdagavond tijdens zijn persconferentie aankondigde, raken ook De Vier Seizoenen. Peter Zandvliet, de exploitant van het grand-café laat weten dat “wij als horeca vanaf vandaag verplicht zijn iedereen die binnenkomt naar diens identiteit en gezondheid te vragen”. Bezoekers laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter zodat bij een besmetting de GGD contact met hen kan opnemen.

Bovendien moeten mensen die van de horeca gebruik willen maken vooraf reserveren. Peter Zandvliet heeft laten weten dat reserveren bij De Vier Seizoenen ook mogelijk is direct bij binnenkomst in het etablissement. Premier Rutte liet in zijn persconferentie weten dat iedereen die een horecagelegenheid binnenkomt een zitplaats moet nemen en niet langs alle tafels mag schuiven om met andere bezoekers te converseren.

Peter Zandvliet wijst er bovendien op dat het in het al bestaande horecaprotocol niet is toegestaan om het meubilair te verplaatsen, anders dan door de exploitant zelf of diens personeel. De Vier Seizoenen kan gesloten worden als de GGD, de gemeentelijke geneeskundige gezondheidsdienst vaststelt, dat er in de horeca-gelegenheid mensen met het coronavirus besmet zijn geraakt.