In Golfclub

Quintus van der Bijl met zijn jarige dochter Lisa.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Quintus van der Bijl heeft zijn jarige dochter Lisa vandaag getrakteerd op een rondje golf op de Golfresidentie. Lisa kreeg dat cadeautje vanwege haar 22ste verjaardag. Quintus kon haar nu met eigen ogen laten zien dat hij in haar geboortejaar de eerste was die de Presidents Trofee won. En dus moest er een foto worden gemaakt van de Hall of Fame in de hal van het clubhuis waar de naam van Quintus met sierlijke letters bovenaan op het bord prijkt.

Quintus maakte in die jaren deel uit van het eerste redactieteam dat ons clubblad de Fore Seasons samenstelde. Hij schreef toen: “Het is een feest om hier te mogen spelen en de gezelligheid van de club maakt het meer dan de moeite waard om er lid van te zijn”. De Fore had in die periode nog geen naam. Jan Bentum, Rika Oosting en Bert en Ruby de Rooij voerden tot dan de redactie van ons blad. Cees Godschalk, Geerten Robbers en Quintus zetten de redactie voort en gingen nadenken over vorm en inhoud.

Met zijn cadeautje voor Lisa ging hij met haar even terug in de tijd. Oude liefde roest niet, moet hij hebben gedacht. Lisa begreep duidelijk wat hij bedoelde. “Het is echt een mooie baan”, oordeelde ze uiterst tevreden aan het eind van de achttien holes. “We hebben er samen echt van genoten”. Lisa speelde met hcp 26.0 en kwam met 39 Stablefordpunten binnen. Quintus zelf was met 34 punten ook niet ontevreden.

Quintus, die al jaren in Reeuwijk woont, golft nog wel maar minder fanatiek dan in de beginjaren. Hij is geen lid meer van een vereniging. Toch houdt hij er zich nog volop mee bezig. Elk jaar organiseert Quintus voor het bedrijf waar hij werkt een groots golftoernooi. Een vijftal jaren geleden speelde hij voor het laatst op onze baan. Een van zijn vrienden had hem uitgenodigd voor een Mixed Friday-wedstrijd. “Dat was geweldig. Eigenlijk één groot feest”.