In Golfclub

Foto boven: winnaar Ferry Sijtsma (l) met de putter en de beide sponsoren Nancy en Vincent Uhlenbeck. Foto’s onder: twee beelden van de sudden death op de puttinggreen om de vierde en vijfde plek.

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Met een gemiddelde van minder dan twee puts per hole is Ferry Sijtsma (hcp 14.3) zondagmiddag de nieuwe putterkampioen geworden. Annely Theunissen werd met 36 puts tweede, Bart den Ouden met 37 puts derde en na een sudden death werd Mark Visch met 38 slagen vierde en Rob van Dijk met eenzelfde aantal vijfde. Uit handen van Nancy en Vincent Uhlenbeck ontving Ferry op een zonovergoten terras de putter.

De wedstrijd, die ook bestond uit een Stableford-deel, telde veertig deelnemers. Dat aantal stemde zowel de wedstrijdleiding als de sponsoren tot tevredenheid. De putterwedstrijd is uitgegroeid tot een attractief wedstrijdelement. Dit pareltje uit de wedstrijdkalender kan zich al zo’n vijftien jaar verheugen in de belangstelling van het bedrijf Vincent Uhlenbeck Management. Dat sponsort niet alleen de hoofdprijs maar ook de vele overige prijzen van de wedstrijd.

Ferry Sijtsma had genoten van de wedstrijd, zei hij in zijn dankwoord waarin hij erkende dat het putten “heerlijk ging”. Hij vond ook dat het wedstrijdonderdeel er wel voor zorgt dat je telkens moet overschakelen van het Stableford-spel naar het put spel. Het putten ging van plaatsen die door de wedstrijdleiding met rood-wit-blauwe vlaggetjes waren gemarkeerd. Oorspronkelijk werd dat spel op een andere, volgens sommigen, ongelijkwaardige wijze gespeeld.

De Stablefordwedstrijd werd bij de dames gewonnen door Corry Herweijer. Zij scoorde 40 punten. Bij de heren was het Rob van Dijk die van het ideale weer en de prima baancondities wist te profiteren door er 42 Stablefordpunten uit te slepen. Ilse van Dissel won de longest bij de dames. Chris van den Brand deed dat bij de heren. Sylvia Runneboom slaagde erin zich in een sterk deelnemersveld te onderscheiden door bij de dames de neary te slaan. Sander van Rijn lukte dat bij de heren.

De wedstrijd stond onder de strakke regie van Marijke Prins en Karel Theunissen. Tijdens de wedstrijd zorgden zij voor een verfrissende versnapering in de vorm van een verkoelend ijsje dat door de marshal in de baan werd uitgedeeld. De twee noteerden bij het verwerken van de wedstrijdgegevens ook nog dat er negen birdies waren geslagen De winnaars ervan konden kiezen uit een miniatuur vogeltje of een gesponsord golfballetje.