In Golfclub

Het winnende echtpaar Peter en Barbara Beerlage.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Barbara en Peter Beerlage hebben de eerste echtparenwedstrijd van dit jaar gewonnen. Met maar liefst 41 Stablefordpunten kwamen zij het clubhuis binnen. Zij speelden met een gemeenschappelijke playinghandicap van 31. De Foursome-wedstrijd telde in totaal 44 deelnemers.

Loes en Marco Oussoren plaatsten zich op een prominente tweede plek op de uitslagenlijst met 39 Stablefordpunten. Debby en Jan Haasnoot werden met 38 punten derde. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Petra en Bert Wierda. Zij hadden toen aan 37 Stablefordpunten genoeg om als hoogste te eindigen.

Bij Foursome wordt in teamverband gespeeld. Elk team bestaat uit twee spelers die om beurten de bal slaan. Het aantal parren dat op die manier werd geslagen bedroeg 57. Iris Wierda en Egbert Bakker namen er vijf van voor hun rekening. Van de vijf birdies die werden geslagen kwamen er twee uit de clubs van Yvonne en Herman van Someren.

Een echtparenwedstrijd wordt over het algemeen gezien als een testcase voor de echtvereniging. Wie de stemming na afloop in het clubhuis peilde, kon moeilijk anders dan vaststellen dat de wedstrijd geen negatieve invloed had achtergelaten. Er heerste een vrolijke stemming daar. Veel deelnemers maakten ook dankbaar gebruik van het tapas buffet dat Esther Koolstra had bereid.