In Golfclub

Het Drontens Drupje blijft.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Mixed Friday wordt in een nieuw jasje gestoken en de overall prijs wordt een jaar lang gratis golfen bij de buren. De wedstrijdcommissie van Mixed Friday heeft de afgelopen maanden gebruikt om te kijken welke vernieuwingen deze succesvolle wedstrijden nog aantrekkelijker kunnen maken.

Drie van de geplande zeven wedstrijden worden deels ook op de baan van de Openbare Golfclub Dronten gespeeld, er komt naast de gebruikelijke Stableford wedstrijden ook een Texas scramble Stableford-wedstrijd en de hapjes en drankjes in de baan worden niet meer vanuit een tent geserveerd maar komen naar de flights toe. Wat wel gebleven is, is het aloude Drontens Drupje dat bijkans synoniem staat voor een oergezellige Mixed Friday.

Aan de overall prijs zijn wel andere voorwaarden verbonden. Wie ervoor in aanmerking wil komen moet vijf van de zeven wedstrijden hebben gespeeld. Die groep mag meedoen aan de loterij die aan het eind van de finalewedstrijd wordt gehouden. De winnaar van de loterij krijgt de overall prijs.

Als die winnaar lid is van de golfclub van de Golfresidentie ontvangt hij of zij een jaarabonnement voor 9 holes op de baan van de Openbare Golfclub Dronten. Mocht de winnaar lid zijn van de OGD, dan krijgt die een jaar lang gratis speelrecht op de eerste lus van de Golfresidentie. Mocht de winnaar van elders komen, dan mag hij of zij zelf een keuze maken.

Deelnemende dames kunnen in aanmerking komen voor een van de zeven tegoedbonnen ter waarde van €25 elk die beschikbaar zijn gesteld door Nails by Tünde. Nails by Tünde is een vorig jaar geopende manicure en pedicurestudio waar de nieuwste technieken en meest innovatieve producten worden gebruikt. De zeven prijzen kunnen gewonnen worden als een van de speelsters de neary slaat.

Tenslotte wordt ook de commissie in het nieuw gestoken. Sita van Dijk neemt daarvoor de sponsoring op zich.  De eerste Mixed Friday wedstrijd is op 22 maart. De overige data zijn 19 april, 24 mei, 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 27 september. Op 19 april, 28 juni en 23 augustus wordt op twee banen gespeeld. Inschrijven voor de openingswedstrijd is al mogelijk.