In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De eerste Profile competitiewedstrijd van dit jaar is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Vanwege de onverwachte extreme weersomstandigheden besloot de wedstrijdleiding na tien holes spelen de wedstrijd die met een shotgun van start was gegaan stop te zetten. Op dat moment waren er al drie van de acht flights uitgestapt.

Het gebeurt zelden dat een wedstrijd wordt afgelast of onderbroken. In dit geval waren de omstandigheden zo slecht dat wedstrijdleiders Maartje Bertelink en Herman van Someren besloten om zelf de baan in te gaan en de flights naar het clubhuis te dirigeren. Zwaar weer, onweer, hagel en een windkracht van 7 Beaufort maakten spelen bijkans onmogelijk.

In het clubhuis konden de deelnemers op verhaal komen en weer opwarmen. De meeste van hen waren tot op het bot verkleumd en door en door nat. De Profile-competitie is een meerronde wedstrijd waarbij het gaat om de beste vijf uit acht te spelen wedstrijden. De wedstrijdcommissie zal zich moeten beraden of die opzet gehandhaafd kan blijven.