In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De voor zaterdag 28 juli geplande twee-banenwedstrijd krijgt dezelfde route als die van het Dronten Open van vorig jaar. Op initiatief van de lustrumcommissie werd toen een nieuwe routing bedacht die op hole 10 van de Golfresidentie start en na hole 15 naar de baan van de Openbare Golfclub Dronten gaat.

Volvo dealer Jacob Schaap treedt ook dit keer op als hoofdsponsor van deze attractieve wedstrijd. De organiserende weekeinde-commissie is daar erg mee ingenomen. De Volvo dealer is een gerespecteerde sponsor en etaleert op de speeldag gewoonlijk de nieuwste modellen van het Zweedse merk op de baan.

Voor de wedstrijd kunnen zowel leden van de Openbare Golfclub Dronten als die van de Golfresidentie inschrijven. Ook invité’s zijn welkom. Zij kunnen zelf inschrijven of zich laten inschrijven. De vorige wedstrijd over beide banen trok meer dan honderd deelnemers. Die wedstrijd, geplaagd door veel regen, werd gewonnen door Alinka Spijkers uit Swifterbant. Alinka, die met een hcp van 7.8 speelde, is lid van de golfclub Emmeloord.

De twee-banenwedstrijd start voor alle deelnemers op hole 10. Vervolgens worden de holes 11, 12, 13, 14 en 15 van de GRD gelopen en daarna de holes 4, 5, 6, 7, 8, 9, 1, 2 en 3 van de Openbare Golfclub Dronten. Deze hole 3 sluit weer naadloos aan op hole 16 van de GRD, waarna tenslotte de holes 17 en 18 moeten worden gelopen om hole 19 te kunnen bereiken.