In Golfclub

Piet van der Sar reikt Johan van der Kamp het certificaat uit.

Totaal verraste Johan van der Kamp: ‘Ik ben hier toch even heel stil van’

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Johan van der Kamp heeft uit handen van Piet van der Sar, de secretaris van de golfclub, het officiële certificaat ontvangen voor zijn hole in one. Dat gebeurde in Oosterhout, bij zijn voormalige thuisclub. Johan had een aantal vrienden van de Golfresidentie uitgenodigd om daar een wedstrijd te spelen. 

Johan sloeg op zondagmiddag 18 juni een hole in one op hole 15 tijdens de HypotheekNet Maandbekerwedstrijd. Dat werd uiteraard na afloop van de wedstrijd uitbundig gevierd. Hij ontving toen uit handen van de wedstrijdcommissie een trofee. Het certificaat dat, voor het eerst, werd ondertekend door voorzitter George Gerritsen, wordt gewoonlijk op een later tijdstip uitgereikt.

De uitreiking was voor Johan van der Kamp een volledige verrassing. “Ik ben hier toch even heel stil van”, beantwoordde hij de speech van Piet van der Sar. Die vond het op zijn beurt een uitgelezen gelegenheid om hem temidden van vooral ook zijn Oosterhoutse vrienden het document te overhandigen.

Voorafgaand aan de uitreiking hadden de Drontenaren meegespeeld met een wedstrijd van de Oosterhoutse senioren. Hun golfclub beschikt over een schitterende bosbaan. Veel van de gasten hadden (grote) moeite om die onder controle te krijgen. Met name de hoeveelheid bunkers en dan vooral die welke de greens beschermen, brachten de Drontenaren in de problemen.