In Golfclub

De winnaars van het clubkampioenschap strokeplay. Van links naar rechts Ilse van Dissel (3e), Mariëlle Geraets (2e) en kampioene Iris Wierda. Bij de heren kampioen Jari Noordhof, Ed Visch (3e) en Mark Visch (2e).

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Jari Noordhof mag zich de nieuwe clubkampioen Strokeplay noemen bij de heren. Met slechts één slag verschil troefde hij op de green van hole 18 Mark Visch af die zich in de derde ronde van het uit vier rondes bestaande kampioenschap indrukwekkend had teruggeknokt in de wedstrijd. En hoewel Mark op hole 10 nog vijf slagen voor stond, sloeg Jari daarna birdies waar Mark boogies sloeg. Uiteindelijk viel de beslissing pas op het allerlaatste moment van de wedstrijd: bij het uitholen op 18. Daar werden geen fouten meer gemaakt waardoor de voorsprong van één slag bepalend was voor de winnaar van het clubkampioenschap.

De verschillen bij de dames waren nadrukkelijk veel groter. Daar ging de titel naar Iris Wierda die de drie ronden aflegde in 258 slagen. Iris, die een week eerder samen met Ed Visch nog 113 holes had gelopen tussen zonsopkomst en zonsondergang, vond niet dat ze daar voordeel uit gehaald had. Het tegendeel was eerder het geval, veronderstelde ze. Niettemin had ze alle ronden (86/83/89) op haar naam geschreven en hield daarmee de nummer twee, Mariëlle Geraets, die 276 slagen nodig had en nummer drie Ilse van Dissel met 279 slagen op gepaste afstand van zich.

Jari Noordhof, die zijn hcp drie keer verbeterde van 9.9 naar 8.3, is een betrekkelijke nieuwkomer. Hij werd vorig jaar lid van onze vereniging, is 22 jaar oud en had nog niet eerder aan een clubkampioenschap meegedaan. Op de eerste dag van het tweedaagse toernooi zette hij gelijk de toon door zowel de eerste als de tweede ronde te winnen. Het verschil met de geroutineerde Mark Visch was negen slagen. De uitgangspositie voor Jari was daarmee veelbelovend maar in de derde ronde knokte Mark Visch zich dapper terug in de wedstrijd door 77 slagen rond te lopen waar Jari er 86 liet noteren. Het verschil in slagen was daarmee weer genivelleerd.

Ronde vier beloofde daarom een spannende partij te worden. Het zag er lang naar uit dat Mark het clubkampioenschap naar zich toe zou trekken maar Jari maakte aan die illusie een eind. Op hole 13 viel zijn eerste birdie na een indrukwekkende afslag die op nauwelijks vijftien centimeter van de pin belandde. Het zou niet zijn laatste birdie in de wedstrijd zijn. Hij zou er in de tweede lus nog een maken terwijl Mark hier geplaagd werd door enkele boogies. Mark gaf terrein prijs en kwam één slag in de min te staan. Het lukte hem uiteindelijk niet meer om dat minieme verschil ongedaan te maken. Ietwat geëmotioneerd kon Jari de gelukwensen in ontvangst nemen.

Dat gebeurde later in de avond op het terras van het clubhuis nog wat uitgebreider toen voorzitter George Gerritsen zijn bewondering voor de prestatie van Jari niet onder stoelen of banken stak. Ook voor Mark was er alle lof evenals voor Ed Visch die knap de derde plaats voor zich had opgeëist. Lovende woorden waren er ook voor de drie winnende dames die net als de heren een trofee en bloemen kregen, terwijl er voor de kersverse clubkampioenen uiteraard ook de wisselbeker was.