In Golfclub

Jari Noordhof

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Een sterk spelende Jari Noordhof heeft op de eerste dag van het clubkampioenschap Strokeplay bij de heren na twee ronden de leiding genomen. Jari, die sinds woensdagavond single handicapper is, verbeterde zijn exact handicap bovendien twee keer door in beide wedstrijden meer dan 36 Stablefordpunten te scoren. Hij start zondag met een saldo van 161 slagen. Bij de eerste wedstrijd liep hij de baan in 82 slagen rond en scoorde 38 Stablefordpunten en in de vanmiddag gelopen tweede wedstrijd deed hij daar nog een schepje bovenop. Met 79 slagen en 41 Stablefordpunten bleef hij iedereen de baas.

Mark Visch wist vanmorgen nog aan te klampen en geen duimbreed toe te geven aan koploper Jari Noordhof. Ook hij liep de baan in 82 slagen hetgeen met zijn hcp van 5.9 (phcp 7) niet tot een handicapverbetering leidde. Vanmiddag evenwel moest Mark gas terugnemen toen hij 88 slagen nodig had en 29 Stablefordpunten scoorde. Daardoor start hij morgen als nummer 2 met 170 slagen. Ook de nummer drie van de eerste wedstrijd, Henk Nieuwenhuizen, liet vanmiddag slagen liggen. Vanmorgen liep hij nog in 85 slagen, vanmiddag daarentegen had hij er zeven meer nodig waardoor hij morgen met 177 slagen op zijn rekening van start gaat.

Jurgen Mulder die vanmorgen 86 slagen liet noteren en vanmiddag 91 start vanaf de vierde positie. De top 5 wordt vervolmaakt door Erik van der Velden die vandaag met respectievelijk 85 en 93 slagen binnenkwam. Hij start morgen met 178 slagen. Ed Visch, vanmorgen nog negende met 92 slagen deed het vanmiddag met 87 slagen duidelijk beter en noteert de zesde plaats.

Bij de dames, die vandaag slechts één ronde liepen, gaat Iris Wierda met hcp 9.9 (phcp 15) aan de leiding. Zij liep de baan in 86 slagen rond en scoorde 37 Stablefordpunten. Ilse van Dissel werd tweede met 88 slagen en 36 Stablefordpunten en Mariëlle Geraets derde met 93 slagen en 32 punten. Zondagmorgen spelen de dames de tweede ronde en ’s middags de derde. De heren starten morgenvroeg voor de derde ronde en zondagmiddag voor de vierde en laatste ronde. Het clubkampioenschap werd bij de dames vorig jaar veroverd door Angela Mulder en bij de heren door Bas Wierda.

De tussenstand na twee ronden ziet er nu als volgt uit: