In Golfclub

Het Drontense herenteam (in het blauw) na afloop van de wedstrijd tegen Dorhout Mees.

DOOR HANS DE JONGH

Het herenteam Dronten 2 is tevreden over zijn entree in de NGF-competitie nadat het zijn eerste competitiewedstrijd met positieve cijfers heeft kunnen afsluiten. Op de baan van de Sallandse speelde het tegen het herenteam van Dorhout Mees waarbij vooral de singles overtuigd werden gewonnen. Met een 10-8 uitslag was teamcaptain Jan Haasnoot best tevreden. “Een mentaal sterke ploeg”, oordeelde hij over Hans Driesman, Ronald Karsten, Erik de Kok, Ad Veringa en René Vos.

Ook de Dames van de Golfresidentie die meedoen aan de competitie over 27 holes kwamen met winst huiswaarts. Er werd met 11-7 van Lochem gewonnen. Bleven de Greensomes nog op een gelijkspel van 3-3 steken, bij de singles was de winst met 8-4 overtuigend. Dat gold allemaal niet voor het herenteam dat het op De Drentse tegen Ameland moest opnemen en met 3-15 verloor. Bij de singles werd alleen door Chris van den Brand gescoord en bij de Greensomes waren Jeroen Schmeits en Bas Maatman de enigen die de punten wisten te delen.

De wedstrijd die op ’t Zelle zou worden gespeeld door het 36 holes team tegen Salland was in een vroeg stadium al afgelast vanwege de conditie van de baan en naar een later tijdstip verplaatst. Afgelopen vrijdag werd ook de seniorenwedstrijd heren afgelast in verband met de natte omstandigheden in de baan en intussen verplaatst naar 13 mei. De dames seniorenwedstrijd tegen de Lochemse ging afgelopen donderdag wel door en werd met 14-8 door Dronten gewonnen. Bij de singles werd het 8-6 voor het Drontense team en bij de Greensomes 6-2.