In Golfclub

Een gedreven Hans Driesman legt uit waarom het zo belangrijk is om voorafgaande aan een golfrondje even de spieren in het lichaam los te maken.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Golffysiotherapeut Hans Driesman van het Centrum Fysiotherapie Dronten, heeft de golfclub verblijd met de aanbieding van de zogenoemde Super 7 Stretch. Dat zijn uitgebalanceerde oefeningen die hij gevisualiseerd heeft op een grote poster die een plekje krijgt op de kopzijde van het informatiebord bij hole 1. Daarnaast schonk hij alle deelnemers aan het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren dezelfde oefeningen gedrukt op briefkaartformaat. 

Met zijn kenmerkende gedrevenheid legde hij bij de presentatie van het nieuwe materiaal uit waarom het zo belangrijk is om voorafgaande aan een golfrondje even tijd vrij te maken voor een warming up. Soortgelijke oefeningen waren jarenlang terug te vinden bij het informatiebord totdat die een jaar geleden om onbekende redenen verdwenen. In overleg met het bestuur van de golfclub ontwikkelde hij daarom samen met zijn collega golffysiotherapeut Herman van Someren de nieuwe Super 7 Stretch.

Zowel op de grote poster als op de uitvoering op briefkaartformaat staat behalve de grafisch weergegeven oefeningen een QR-code afgedrukt. Wie die code met zijn smartphone inleest, krijgt een filmpje aangeboden waarop Herman van Someren de oefeningen op de puttinggreen duidelijk in beeld brengt. Het gaat daarbij om de Pull Down, de Sidestretch, de Romp Rotatie Stretch, de Divers Stretch, de Flaming Stretch, de Leg Stretch  en de Deep Squat. Ook op het kleinere kaartje worden de oefeningen informatief beschreven en aangegeven hoeveel keer die moet worden uitgevoerd.