In Golfclub

Tineke en Ed Visch, clubkampioenen Mixed Greensome 2018. Onder links tweede prijswinnaars Angela en Luuk Mulder en rechts onder Mariska van der Hulst en Mark Visch die de derde plaats bezetten.

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Door vooral op de laatste dag een bijna perfecte baan te lopen is het Tineke en Ed Visch gelukt om voor het tweede achtereenvolgende jaar clubkampioen Mixed Greensome te worden. Met in totaal 170 slagen (89/81) wisten zij Angela en Luuk Mulder drie slagen voor te blijven. Angela en Luuk hadden de eerste dag de leiding genomen met 86 slagen maar gaven op de slotdag met 87 slagen teveel uit handen. Mariska van der Hulst en Mark Visch werden met 174 slagen (89/85) eervol derde.

Het clubkampioenschap Greensome is er vorig jaar gekomen ten faveure van het Foursome clubkampioenschap, vooral bedoeld om meer deelnemers ervoor enthousiast te krijgen. Dat lukte vorig jaar nog wel, maar dit keer was het aantal al min of meer gestabiliseerd. Paul van der Hulst, de voorzitter van de wedstrijdcommissie die de prijzen uitreikte en de winnende paren feliciteerde, hoopte daarom dat er volgend jaar toch meer mensen aan willen meedoen.

Het was op de tweede speeldag nog best spannend omdat aan het slot van de eerste dag bleek dat er vier vijf koppels waren met een maximaal verschil van slechts drie slagen. Ed Visch, die samen met Tineke een zeer progressieve speeldag beleefde, gaf graag toe dat dit keer “echt alles lukte”. Slechts één slag deed niet wat hij ervan verwachtte maar de overige slagen, zo beaamde ook zijn partner, waren allemaal even succesvol. In weerwil van het succes dat zij boekte, blijft Tineke, zo vertelde ze, toch een groter liefhebber van het Foursome spel.

Van de veertien deelnemende paren waren er slechts vier die het lukte om de tweede dag beter te spelen dan de eerste dag. Daaronder waren de eerste- en derde-prijswinnaars. Toch waren de weersomstandigheden op beide dagen nagenoeg identiek en ook de conditie van de baan verschilde op dag twee amper van die op de eerste dag.