In Golfclub

De winnaars van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren. Van links naar rechts Gerda Dijkman Dulkes, Ferry Wobma, Cocky de Broekert, Dries van der Schuyt, Marja Kosterman en Bertus den Haan. Op de foto’s onder feliciteert George Gerritsen Cocky de Broekert en neemt Dries van der Schuyt de felicitaties in ontvangst op de green van hole 1.

  

Bertus den Haan en Dries van der Schuyt spelen sudden death op hole 1

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Cocky de Broekert en Dries van der Schuyt hebben hun titel bij het meerdaagse clubkampioenschap Strokeplay voor senioren geprolongeerd. Dat gebeurde bij de heren pas na een spannende sudden death op hole 1 tussen de uiteindelijke winnaar Dries van der Schuyt en Bertus den Haan. Bertus. die al drie keer eerder het kampioenschap op zijn naam schreef, scoorde in de reguliere twee wedstrijden totaal 172 slagen. Hetzelfde aantal als titelverdediger Dries van der Schuyt.

Het betekende volgens het wedstrijdreglement dat er een sudden death moest worden gespeeld op de holes 1, 2 en 18 net zo lang totdat er een winnaar was. De beide kampioenskandidaten werden in de baan vergezeld door enkele tientallen deelnemers aan de tweede ronde van de wedstrijd. Aanvankelijk gaven de beide winnaars elkaar niets toe, maar viel de beslissing toch al op hole 1. Zowel Bertus als Dries lagen na twee slagen op de foregreen. Dries moest als eerste putten en legde zijn bal tot op enkele meters van de pin.

De spanning werd duidelijk voelbaar. Elke slag werd beloond met een warm applaus. Bertus den Haan put voorbij de hole. Uiteindelijk hebben beide spelers drie slagen met uitzicht op het kampioenschap. Bertus mist zijn tweede putslag en heeft daardoor vijf slagen nodig om uit te holen. De druk ligt nu op de schouders van Dries van der Schuyt. Is hij in staat om onder deze omstandigheden par te spelen? Dries lijkt volkomen kalm als hij adresseert. Met een strakke put wint hij de hole. Daarmee prolongeert hij zijn titel. Ferry Wobma eist met acht slagen meer dan de nummers 1 en 2 de derde plaats van het clubkampioenschap op.

Winnares bij de dames, Cocky de Broekert, liep de twee rondes in 173 slagen totaal. De eerste ronde deed ze dat in 83 slagen; de tweede in 90. Een zeer gelukkige Marja Kosterman werd tweede met slechts twee slagen meer. De derde plaats was voor Gerda Dijkman Dulkes die 194 slagen liet noteren. Bij de prijsuitreiking feliciteerde voorzitter George Gerritsen de winnaars van het clubkampioenschap. Daarbij herinnerde hij eraan dat de tweede ronde vanwege de tropische hitte met enkele weken moest worden uitgesteld.