In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De Golfresidentie Dronten heeft op de ranglijst van de beste golfclubs van Nederland met 18 of meer holes een reuzensprong voorwaarts gemaakt. Op de dezer dagen gepubliceerde Top-100 lijst steeg ze van de 84ste naar de 43ste plaats. Sinds 2015 verkiezen golfers die gebruik maken van Leadingcourses.com de club (algemene indruk) én de baan van de Koninklijke Haagsche als beste van Nederland.

In deze publieksranglijst gaat het om de algemene indruk van de totale golfclub. De facetten die meewegen voor het cijfer zijn de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. De ranking voor Beste Golfbaan wordt nog altijd gedomineerd door ‘oude 9’ banen. Achter de Haagsche (9,1) staat de Utrechtste Golfclub De Pan (9,0) en De Noordwijkse (8,9). De Golfresidentie wordt met een 7.9 gewaardeerd.

De Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie Dronten heeft de afgelopen jaren zichtbaar geïnvesteerd in de kwaliteit van de baan. De aanzet was het Committed to Green-programma. Op de baan is onder meer een deel van het bomenbestand vernieuwd ten gunste van duurzame typen, zijn of worden afslagplaatsen vervangen, is de structuur van de grond verder verbeterd door regelmatige bezanding en maken plantvakken de baan een stuk aantrekkelijker.