In Clubhuis, Golfclub, VvE

De ganzen vertrekken weer, van Alma de Leeuw

De golfclub gaat zich inzetten voor het hospice in Dronten. Er komt een aantal acties om geld in te zamelen voor dit verzorgingshuis voor terminale zieken. De twee-banenwedstrijd op zaterdag 3 augustus is de eerste grote actie; de dag erop wordt in grand-café De Vier Seizoenen een grote kunstveiling voor dit goede doel gehouden. 

De organiserende commissie, bestaande uit Piet van der Sar, Cor Klaver en Hans de Jongh, wordt bijgestaan door onder meer de kunstcommissie op de Golf Residentie. Oud-voorzitter Cees de Bruin is gevraagd als veilingmeester op te treden. De oud-voorzitter organiseert daarnaast een hole sponsoring op de banen van de Golf Residentie en de Openbare Golfclub Dronten.

Uit de eerste reacties die zijn binnengekomen, blijkt dat de actie op grote sympathie van golfclubleden en bewoners van de Golf Residentie kan rekenen. Er zijn spontaan al sponsorgelden toegezegd, nog voordat de organisatie daarvan rond is. Zo’n acht jaar geleden werd voor het laatst een actie voor het hospice op touw gezet. De Vereniging van Eigenaren doneerde toen een forse bijdrage.

Voor de kunstveiling van 4 augustus doet de kunstcommissie onder voorzitterschap van Marianne van Maarschalkerweerd een beroep op alle leden van de golfclub en bewoners van de Golf Residentie om daar kunstvoorwerpen voor beschikbaar te stellen. Via het speciaal daarvoor bestemde e-mailadres veilingkunst@gmail.com kunnen die vanaf nu worden aangemeld.

Alma de Leeuw heeft als eerste een van haar indrukwekkend mooie schilderijen aangeboden voor de veiling. Het heet ‘De ganzen vertrekken weer’. Alma maakte dit schilderij, dat hierboven te zien is, in 2017 maar vervolmaakte het pas vorige maand. Voor dit in acryl uitgevoerde doek van 40 x 50 cm. heeft zij zich laten inspireren door de wolkenluchten in de polder, de kou in de lucht en het gegak van de ganzen.

Bewoners en/of golfclubleden die een kunstwerk – hoeft niet per se een doek te zijn – willen aanmelden voor de veiling moeten daarbij de titel vermelden, de naam van de kunstenaar, de minimale prijs van het werk (=instapbod) en of het voor een bepaalde periode voorafgaande aan de veiling tentoongesteld mag worden in het clubhuis.