In Golfclub

Uit de nieuwe Fore Seasons.

DOOR HANS DE JONGH

De golfclub sponsort met minimaal €500 en maximaal €600 de monstertocht die hoofdgreenkeeper Gerben de Kievit gaat ondernemen om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds, het KWF. Gerben doet mee aan de Alpe d’HuZes en is vast van plan om de scherprechter uit de Tour de France zes keer achtereen te beklimmen.

In de Fore Seasons die eind deze week verschijnt vertelt hij wat hem ertoe heeft gebracht om aan deze ’tocht der tochten’ mee te doen en hoe hij zich daarop voorbereidt. Gerben wil met zijn actie duizenden euro’s bij elkaar fietsen. Behalve door de golfclub wordt hij ook gesponsord door zijn werkgever SBA Golf & Groen en voert hij tal van solo-acties.

In het digitale clubmagazine ook een uitgebreid verhaal over de toekenning aan de golfclub van het keurmerk Committed to Senioren door de Nederlandse Golf Federatie voor haar seniorenbeleid. “Adeldom verplicht”, reageert de senioren voorzitter. “We zullen ons ook in de toekomst blijven inzetten voor een beleid dat wordt gedragen door kernthema’s als Gezond, Fit en Sociaal”.

In de nieuwe Fore worden de achtergronden belicht over de op handen zijnde sluiting van maar liefst drie banen in Flevoland. Hoe is het zover kunnen komen en wat beweegt de exploitanten om andere verdienmodellen te prefereren boven die van een golfbaan?, is daarbij de centrale vraag. Verder, naast de gebruikelijke rubrieken, een paginagroot verhaal over het succes van de nieuwe jeugdactiviteiten.