In Golfclub

George Gerritsen (rechts) is de nieuwe winterkoning. Midden sponsor Christian Voogt en links Johan van der Kamp die de derde plaats bezette. Feike Greidanus, die tweede werd, ontbreekt op de foto.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

George Gerritsen is opnieuw Winterkoning geworden. Vier jaar en twee dagen nadat hij op 19 maart 2015 voor het eerst die titel naar zich toetrok, beschikt hij nu opnieuw over de beste papieren in de wintercompetitie van de senioren.

Hij liet de nummer twee uit de competitie, Feike Greidanus ver achter zich, evenals Johan van der Kamp die derde werd. George heeft een stabiele competitie gelopen, heeft in feite altijd de nummer één positie bezet en zorgde daardoor ook niet echt voor een verrassing in de uitslag.

De nieuwe Winterkoning sprak zijn waardering uit aan het adres van de seniorencommissie die deze donderdagse wedstrijden in het winterseizoen altijd organiseert. “Voor de vereniging is het van belang dat er ook in deze tijd van het jaar wedstrijden op touw worden gezet”, zei hij.

De dagwedstrijd werd gewonnen door Ton Eggink met 34 Stablefordpunten. Nummers twee en drie werden achtereenvolgens Jelle van der Veen en George Gerritsen. Voor het eerst sinds maanden werden weer birdies geslagen. Dat duidt er volgens de wedstrijdleiding op dat de speelomstandigheden in de baan sterk verbeterd zijn.

De finalewedstrijd werd gesponsord door Mitra Drankenhandel. Christian Voogt van de Mitra was persoonlijk aanwezig om de prijzen uit te reiken en de winnaars te feliciteren.