In Golfclub

Foto boven vlnr winnaars Karel en Annely Theunissen in gesprek met Coby de Vries. Foto rechts onder de tweede-prijswinnaars Yves Saporte en Rob van Dijk en foto linksonder Yvonne van Someren en Feike Greidanus die de derde prijs veroverden.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Annely en Karel Theunissen hebben met een score van 65 punten de Gerard de Vries Trofee in de wacht gesleept. Het was de dertiende keer dat om dit fraaie kleinood werd gestreden. De trofee herinnert aan een van de markante pioniers van de Golfresidentie. Gerard de Vries werd met de trofee geëerd en reikte hem de eerste jaren nog zelf uit. In 2007 werd die voor het eerst gewonnen door Janny Huiberts.

De opbrengst van de Gerard de Vries Trofee is traditioneel bestemd voor de Stichting Handicart. Dick Prins is consul bij de Golfresidentie van die stichting en daarmee mede-organisator van de wedstrijd. De wedstrijd bracht netto € 280 op. Deelnemers konden een mulligan kopen waarvan de baten voor de stichting zijn. Ook het inschrijfgeld gaat naar de stichting. De wedstrijd telde veertig deelnemers die als koppel aan de Greensome Strokeplay wedstrijd konden deelnemen.

Het winnende echtpaar Theunissen finishte met slechts één punt verschil met de nummers twee van de wedstrijd, Rob van Dijk en Yves Saporte. Yvonne van Someren en Feike Greidanus werden, met opnieuw een punt verschil, derde. Ilse van Dissel en Bart den Ouden, die de wisseltrofee in 2013 en 2015 mee naar huis mochten nemen, werden nu vierde met een zelfde puntentotaal als de nummers 3.

De Gerard de Vries Trofee wordt altijd op Hemelvaartsdag gespeeld, opvallend genoeg onder meestal ideale weersomstandigheden. Dat was ook dit keer het geval. Hoewel de weersvooruitzichten aanvankelijk slecht waren bleef de regen op afstand en kwam de zon zelfs af en toe tevoorschijn. De wedstrijd werd gesponsord door Flynth en geleid door Marijke Prins en winnaar Karel Theunissen.