In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Golfclub Dorhout Mees heeft de Golfresidentie een flinke tik uitgedeeld in de strijd om de Beste Buren Bokaal. Daar konden twee eagles van Dronten niets aan veranderen. In die eerste ronde heeft Biddinghuizen een voorsprong van ruim twee punten genomen. Daarmee heeft het zich op voorhand al verzekerd van polepositie bij de tweede en beslissende ronde. 

De twee eagles werden geslagen door Jeroen Schmeits en Peter Beerlage. Jeroen sloeg hem op de eerste hole van de witte lus en Peter op hole 5 van de witte lus. Hoewel dat voor elk zes Stablefordpunten opleverde had dat nauwelijks grote invloed op hun persoonlijk resultaat. Jeroen kwam met 27 Stablefordpunten van de baan af en Peter met 24.

Het krachtsverschil was niet eerder zo groot. Werden de verschillen vorig jaar vooral uitgedrukt in cijfers achter de komma, nu ging het om bijna tweeënhalve Stablefordpunt. De eerste slag in de Battle van het Jaar werd met 28,18 gewonnen door Dorhout Mees; Dronten bleef steken op 25,72 punten.

Nochtans waren de omstandigheden waaronder de Battle werd gespeeld uitzonderlijk goed. De baan bij Dorhout Mees lag er schitterend bij en de weersomstandigheden waren van uitzonderlijk klasse. “Het was echt Beste Buren Bokaal weer”, zoals een van de organisatoren opmerkte en met 26 graden Celsius viel er ook weinig te mopperen.

Het aantal deelnemers was minder dan de eerste wedstrijd van vorig jaar maar dat verschil was op de vingers van één hand te tellen. De Drontense afvaardiging was substantieel groter dat die van Dorhout Mees maar de kwaliteit van Dorhout Mees won het duidelijk van hun kwantiteit. Wedstrijdleider Jan Everts was danook nu al nieuwsgierig naar de uitslag van de returnwedstrijd.

Marco Oussoren had bij de heren de hoogste score van de dag; hij won met 36 Stablefordpunten. Bij de dames was het Mariëlle Geraets die met 35 Stablefordpunten de beste prestatie van de Golfresidentie neerzette.