In Golfclub

Ferry Wobma, de winnaar van de H & M IT-competitie met beker en bloemen temidden van Mirjam en Henk Nieuwenhuizen.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Ferry Wobma is de laatste overall winnaar geworden van de H & M IT competitie oude stijl. Initiatiefnemer Henk Nieuwenhuizen gaat op zoek naar een nieuw format om ‘zijn’ competitie volgend jaar nieuw leven in te blazen. “We willen iets meer structuur aanbrengen in de deelname om onaangename verrassingen te voorkomen”, aldus Henk die niettemin sprak van een “mooie dag met onverwachte uitkomsten. Dat is dan weer zo leuk aan het matchplay spelletje”.

Ook het aantal deelnemers aan de H & M IT competitie bleef dit jaar met bijna veertig man achter bij de verwachtingen, ondanks de samenwerking met de Openbare Golfclub Dronten (OGD). In dat opzicht prees Henk Nieuwenhuizen bij de prijsuitreiking jonge ondernemer Guido Oomkens van de OGD die ook zijn baan kosteloos beschikbaar had gesteld om ook daar de wedstrijden te kunnen spelen.

De competitie werd in zeven poules gespeeld, te weten twee damespoules en vijf herenpoules. Cocky de Broekert en Ellen van Hoff wonnen de eerste plaatsen bij de dames. Bij de heren waren dat respectievelijk Ed Visch, Ferry Wobma, Andries Visser, Aike Smith en Peter Beerlage. Bij de overall uitslag werd Ed Visch tweede en Andries Visser derde.